Upgrade Pegasos2 G3 to G4 CPU 1GHz from USA

 Welcome G4 from USA!!! 

Pegasos2 G4 CPU modul těsně po vybalení.

 Jak je obecně známo, tak Pegasos2 motherboard je kompatibilní s G3/G4 CPU moduly a jelikož jeden můj Pegasos2 měl starší a hlavně pomalejší G3 CPU modul, rozhodl jsem se updatoval na best G4 CPU 1GHz.

Problémem bylo KDE sehnat G4 CPU modul, protože kvůli „slavné“ normě RoHs Vám ho bohužel nemůže ani jeho výrobce bplan GmbH prodat. :-(

 
Po několika letech se objevil jeden kousek ve známé aukční síni eBay, kde byl nejdříve za „Buy It Now“ 300 USD. Hlodala mě myšlenka zakoupení, ale než jsem se rozhoupal, tak asi vzhledem k velikému zájmu a počtu příhozů už nebyla možnost „Buy It Now“, kterou prodávající zřejmě zrušil nebo to měl nastavené pouze do určité částky.
 
Očkem jsem sledoval průběh aukce a v den D jsem přihodil a BING byl jsem vítěz a ještě za menší cenu než původní „Buy It Now“ :-)
Následně jsem byl kontaktován prodejcem – btw. bývalý dealer Genesi a po zaplacení jsem se po několika týdnech já a můj Pegasos2 s G3 dočkali. :-)
 
Následoval upgrade, ale POZOR! Nejsem typ co hned bezhlavě něco někam zastrčí takže jsem nejdříve pěkně napsal email panu Thomasovi Knäbelovi z bplanu a slušně se optal zda je skutečně upgrade možný a připsal i serial number mého new G4 modulu. Další den přistál email, že skutěčne upgrade s mojí G4 je možný, ale byl jsem ještě požádán o sdělení verze firmware mého Pegasose2, který má mimochodem hw revizi motherboardu 2B3.
 
(Existuje ještě jedna – poslední revize Pegasos2 motherboardu 2B5, která jediná!!! může používat firmware 1.3 – ano existuje, protože můj last new Pegasos 2 G4 z Vesálie 2007 je právě 2B5 a po zaslání serial number motherboardu + CPU modulu ji od Thomase získáte emailem – není veřejná a skutečně only for 2B5!!!)
 
Odpověděl jsem s díky požadovanou verzi firmware 1.2 a čekal na definitivní potvrzení, které skutečně přislo. Super!!! Plug and play se blíží a nic mu nebrání v cestě…
 
Pokud máte Pegasos2 s G3 a firmware nižší než 1.2 tak potom updatujte nejdříve ještě s G3 modulem na 1.2 a teprve potom proveďte upgrade to G4!!!
 
Závěrem bych ješte jednou poděkoval Thomasovi z bplanu za mega speed email support!!! Thanks!!!
  

Pegasos2 se loučí s old G3.

Copak sem asi přijde?

Pegasos2 new G4 CPU již na svém místě.

Backup old G3 CPU - šup do krabičky.

About the Author

Amiga hardware...