Nová textovka Otík

Někomu by se možná mohlo zdát, že jsem na Amigu v posledních měsících zanevřel, či snad se jí dokonce přestal věnovat úplně. Opak je však pravdou. Rozhodl jsem se vrátit ke svým kořenům a po veleúspěšné loňské Alici v Zombielandu (no však posuďte sami – zahrálo si jí tak 23 lidí :-) ) udělat další přelomovou textovku. A tak zde máte na dlouhé podzimní večery Otíka. Přesněji hru Otík and the Quest for the Holy Revenge.

Pokud Vám název evokuje nějakou ze slavných „jonesovek“, pak nejste daleko od pravdy. Otík je totiž takový malý Indiana Jones, až na pár malý odlišností. Tak například Otíka ráda a pravidelně ponižuje jeho spolužačka Eva, která si na tomto tyranyzování založila prakticky celé své zlé alterego. Otík má také příšernou matku a ještě horší ujetou babičku, která celý týden přemýšlí, jak o nedělní enviromentalistické bohoslužbě dostane pastora do postele.

Ve hře se posunete do roku 2018 (nebo tak nějak), kdy zelená a multikulturněgenderová lobby už totálně ubila zdravý rozum a vlastní myšlení. Proti útokům Evy na Otíka nikdo nezasahuje a tak si bude muset pomoct sám. A ten den jedné krásné neděle také nadejde. Cesta za pomstou to však rozhodně nebude jednoduchá a nejeden hřác jistě pořádně potrápí svě mozkové závity, než se mu podaří v nelehkém údělu Otíkovi pomoci.

Ve hře můžete používat opět standardní příkazy jako použij, prozkoumej nebo vezmi. Pro úplný přehled si samozřejmě můžete vypsat help. Hra podporuje i save/load, takže ji nemusíte dohrát na jeden zátah, což se Vám pravděpodobně stejně nepovede, pokud se tedy neřadíte mezi rychlopíšící protřelé textovkáře.

Na disketě najdete dva spustitelné soubory. Nemusíte se ničeho lekat. Druhý soubor je původní verze Otíka, kterou jsem se rozhodl šířit i s Gold edicí. Ta je narozdíl od originálu obohacena o grafiku, hudbu a delší příběh. Přestože je Gold edice v příběhové linii do určité chvíle vpodstatě stejná, save pozice nejsou mezi sebou kompatibilní! Myslete tedy na to během hraní. Ale zase se nabízí otázka, kdo by hrál originální hru, když v rozšířené verzi dostane to samé a mnohé navíc :-)

Nahrávání na Amize s 68000/7Mhz je poněkud delší. Je to dáno tím, že hra byla zaprvé encryptována a zadruhé zapakována. U A1200 je čas pro decryptování a dekompresi již poměrně snesitelný, pod WinUAE pak nepostřehnete vůbec žádnou prodlevu.

Snad ještě dodám, že k hraní Vám bude tedy stačit obyčejná A500 s 1MB Ram (klidně 512kB Chip, 512kB Slow – inteligentní dekopresní algoritmus si poradí i s touto variantou), nějaké to zobrazovadlo a hlavně chuť na hraní textovek, na které se v dnešní době moderních stříleček tak nějak zapomíná.

  Otík Gold edition (689.7 KiB, 1,520 hits)

Hra byla exkluzivně vytvořena pro www.amiga.cz a www.textovky.cz – její šíření na jiných serverech je do 12. 10. 2011 zakázáno bez písemného souhlasu autora (tedy mé maličkosti).

About the Author

Zapálený AmigaFanatik, občasný tvůrce her a oddaný vůdce pana Zkázy!