Otík a Vánoce

Máme tu nový rok a s ním i skoro horkou novinku, textovou hru Otík a Vánoce (nebo jak někteří fajnšmekři říkají – Oťáska dvojku). Ta se sice pravda objevila už na podzim roku loňského, ale jen jako komerční záležitost. Nyní je však už dostupná všem a zdarma.

Super grupa Crudesys (ve světě úchvatné demoscény profláknutá jako Diagonal Bitches) se rozhodla, že o Otíkovi toho ještě může být mnoho napsáno i řečeno, protože je to kluk nezbedná a neustále něco vyvádí, a tak zmapovali jeho nelehkou cestu za nalezením vánočního dárku pro jeho nejvíc nejlepšího kamaráda Jardu. Otík to má o to těžší, že úplně zapoměl na nějaké Vánoce a tak musí dárek Jardovi sehnat na poslední chvíli a to ještě na půdě školy, protože ta bývá přes den zamčená, aby panikařící studenti nemohli opustit budovu během nějaké té vymývací hodiny.

Tahle textovka je natolik přelomová, že ji i sám velkolepý Davesade ohodnotil luxusními 0/10 (ano, čtete správně – ultimátní 0/10), což už je tedy hodnocení, které jen tak nedává. Vlastně jen takovým jobovčičkám, jako je nový Otík. Holy se narozdíl od něj při zdi nedržel a dal hře rovných 95%, což se od tak protřelého textovkáře cení. Hru si nakonec zakoupilo závratných 12 lidí, což autory utvrdilo v tom, že dělat se pošetkami a polepy na diskety se opravdu vyplatilo…

Ke spuštění hry budete potřebovat jakoukoliv ECS Amigu (AGA samozřejmě nevyjímaje) s CPU 68000, KS2.04 a 1,5MB Ram. To je konfigurace vpravdě lidová a doma jí vyštrachá kde kdo. Musím snad jen upozornit na pomalost nahrávání na této minimální konfiguraci, která je dána použitým EXE packerem. Na 68010 a vyšším procesoru je nicméně tato doba dramaticky kratší a na 030 ji už ani nepostřehnete.

  Otík a Vánoce (880.0 KiB, 2,159 hits)

– hru stahujte odsud.

About the Author

Zapálený AmigaFanatik, občasný tvůrce her a oddaný vůdce pana Zkázy!